ManşetYaşam

İskele Festivali Edip Akbayram Konseriyle Coştu

5 yıllık hasret sona erdi, festivaller festivali, adanın en köklü festivali, Geleneksel İskele Festivali muhteşem bir açılışla başladı.

Yarım asırı deviren yaşıyla bu yıl 28 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında 52.’si gerçekleşecek Geleneksel İskele Festivali, dün (28 Haziran) akşamki açılışta, 7’den 70’e yerli yabancı binlerce insanla buluştu.

28 Haziran’da resmi açılışı yapılan ve 7 Temmuz’da son bulacak festivalin açılış konserini ise duayen şarkıcı Edip Akbayram verdi.  İskele Ecevit Meydanı’nda kurulan sahnede, binlerce kişiyle birlikte şarkılarını seslendiren Edip Akbayram, seyirciden tam not aldı.

10 GÜN DOLU DOLU GEÇECEK

Renkleri ve kültürleri buluşturacak festivalde; 8 ülke katılımıyla İskele Belediyesi 27. Uluslararası Halk Dansları Festivali, Larnakalılar Gecesi, Karadenizliler Gecesi, İskele Rallisi, Benon Dervişler Bisiklet Yarışması, Tenis Turnuvası, Minikler Halı Saha Turnuvası, Sporting Yarışması, Satranç Turnuvası, Darts Yarışması, İskele Okçuluk Yarışması, Yağlı Direk Bayrak Kapma ve  Dalma YarışmasıTavla Turnuvası,  Olta ile Balık Avlama Yarışması, Kıbrıs Mutfağından Lezzetler Yarışması, Geleneksel Kıbrıs Türk Gecesi,  Basketbol Şöleni ve Çocuk Şenliği olacak. 7 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek festivalde, 29 Haziran Cumartesi günü Grup Otantik,  3 Temmuz Çarşamba günü Mert Demir, 4 Temmuz Perşembe günü Yahya ve İbrahim Kurşiniler, 5 Temmuz Cuma günü Selçuk Balcı ve 7 Temmuz Pazar günü Simge Sağın da konser verecek.  Tüm konserlere giriş ücretsiz olacak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu