Dünya

Türk vatandaşlarına Ege’deki Yunan adalarına 7 günlük vizesiz seyahat hazırlığı


Yunanistan Başbakanı Miçotakis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısında konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk vatandaşlarının Ege’deki Yunan adalarına vizesiz seyahatini görüştüklerini söyleyen Miçotakis, “İkimiz de daha sakin sularda güzel bir esintiyle esen geminin kaptanı olarak güzel bir gelecek yaratmak durumundayız. Ben geleceğe olumlu bakıyorum.” ifadelerini kullandı.


Vize meselesinde de Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın iş birliği sağlanması için vizeden muaf tutulma meselesini de ele aldık. Biz aynı zamanda Doğu Ege’de bütün yıl boyunca 7 günlük süreyle vizeden muaf tutarak Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyaret etme serbestisini ele aldık.


Miçotakis açıklamalarına şu sözlerle devam etti:


“Aramızdaki ilişkilerin hasmane ilişkilerin sonuna vardığımıza inanıyorum. Sınırdaş olan iki ülke yan yana ve beraber hareket etmek zorundadır. Güzel bir geleceği yaratmak durumundayız Kıta sahanlığı için deniz hukuk önemli rol oynar. Aramızdaki irtibat bahar aylarında sizinle görüşme imkanımız olacak.”


Öte yandan Miçotakis, “Birleşmiş Milletler’in (BM) kararları bizim için çok önemlidir. Kıbrıs konusundaki gelişmeler bu doğrultuda olmalıdır.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu