Kıbrıs

Üstel: 2025 yılında narenciyede sorun yaşanmayacak

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Soğuk Hava Deposu ve Entegre Tesisleri Bilgilendirme Toplantısı’nda açıklama yaptı.

Başbakan Üstel, “Federasyon görüşmeleri yapılırken hep Güzelyurt masaya koyuldu. Kıbrıs sorununda politika değişikliği yapana kadar, Güzelyurt’ta hiçbir yatırım yapılmadı” dedi.

“40 hafta içerisinde bitireceğiz”

“Güzelyurt insanı yavaş yavaş bölgeden uzaklaşmaya başladı” ifadelerini kullanan Üstel, açıklamasının devamında ise şunları dile getirdi:

“Biz hükümete geldiğimiz gündem beri Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz ile en üst seviyede protokoller yaptık. Protokoller çerçevesinde Güzelyurt halkına hizmet etmeye, büyük projelere imza atmaya başladık. Hatırlayın, yarın yapan projeleri tamamlayacağımızı söylemiştik. İlk yaptığımız icraat Güzelyurt-Lefke yolunu bitirmek oldu. Bugün ise narenciyecimize hayat verecek büyük bir projenin tanıtımını yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde temelini atacağız, 40 hafta içerisinde bitireceğiz.”

4. etap bu yıl bitiyor…

Başbakan Üstel, Türkiye’den gelen suyun 2024 yılında 4. etabının biteceğini açıklayarak, “Güzelyurt’ta artık su sorunu olmayacak ve anavatanımızdan gelen suyla toprağımızı buluşacak. Büyük projelere hep anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleriyle yapıyoruz. Sayın Erdoğan ve Sayın Yılmaz’a sonsuz teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

“2025 yılında narenciyede sorun yaşanmayacak”

Üstel, “Narenciye de gelmiş geçmiş sorunların önüne bir nokta koyuyoruz. 2025 yılında da narenciyede yaşadığımız sorunları artık yaşamayacağız” ifadelerini kullandı.

Narenciyeciye 154 milyon TL ödeme yaptıklarını belirten Başbakan Üstel, “Hükümetimiz üreten kesimlerin yanındadır” diye konuştu.

“İhalesine Pazartesi günü çıkıyoruz”

Başbakan Üstel, “Güzelyurt Devlet Hastanesi’nde bütün çalışmalar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcımla yerinde ziyaret edeceğiz. İhalesine Pazartesi günü çıkıyoruz” açıklamasını da yaptı.

Fotoğraf: Gündem Kıbrıs

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu