KıbrısManşet

Hasgüler: Çalınan kuzular iğneliydi,etleri yenmemeli!

Gazimağusa Ayluga bölgesinde Tansel Hasgüler’e ait ağıldan Şubat ayında 10, dün de 9 olmak üzere beş ay arayla 19 kuzu çalındı. Hırsızlar ağıldan kuzuları çaldıktan sonra güvenlik kameraları ve kayıt cihazını da alıp gitti. Gazimağusa polisinin hırsız veya hırsızları yakalamak için soruşturma başlattığı öğrenildi.

Tansel Hasgüler de çalınan kuzulara 3 gün önce iğne yapıldığını, kesilmeleri halinde, etini yiyenlerin ciddi sağlık sorunu yaşayabileceğini söyledi. BAĞIMSIZ’ın veterinerlerden aldığı bilgiye göre, kuzulara yapılan iğne parazit iğnesi olarak biliniyor. Uzmanlar, parazit iğnesi yapılan bir hayvanın gerekli süre tamamlanmadan etinin tüketilmesinin insan sağlığı açısından tehlikeli olduğu uyarısında bulundu, iğne olduktan sonraki bir ay içinde o hayvanın etinin ve sütünün kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

Hasgüler: Kameraları da çaldılar Ağıl sahibi Tansel Hasgüler, dün sabah saat 07.30’da Ayluga göl bölgesinde bulunan ağılına gittiğini hayvanlarının bakımını yaptıktan sonra ağıldan ayrıldığını, saat 16.30’da ağılına yeniden gittiğinde kapının kırık, kilidin de kesik olduğunu gördüğünü söyledi.

Ağılın kapısının arkasına yerleştirilen bir taşla durduğunu, içeriye girdiğinde de 9 kuzusunun çalındığını fark ettiğini kaydeden Hasgüler, 6 Şubat’ta da aynı şekilde 10 kuzusunun çalındığını anlattı. Hasgüler, Şubat ayındaki hırsızlıktan sonra ağılına taktırdığı kameraların ve kayıt yapan cihazın da dün hırsızlar tarafından çalındığını belirtti.    Kuzularının çalındığını fark eder etmez hemen polisi aradığını, polisin de ağılına gelip inceleme yaptığını ifade eden Hasgüler, kuzuların “ispaho” ile bağlanıp çalındıklarını, kapının kilidinin demir makası ile kesildiğini, sürgünün de levye ile kırıldığını aktardı.

Fotoğraf: Temsili

kaynak: Bağımsız Gazete Ahmet İLKTAÇ
Haberin Detayları: https://www.bagimsiz.com/hasguler-calinan-kuzular-igneliydi-etleri-yenmemeli?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2S09hm4noVGp0gD_D3gmHoK1DYBdU9KlPsxwggpQoQAMWSSf9STcQim2Y_aem_aoxtJaC4xrf1-RFAcerAYQ

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu