KıbrısManşet

“Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul personelinin güvenli binalara kavuşması önceliğimiz”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş ve KTMMOB Başkanı Seran Aysal güçlendirme yapılan okulların bazılarını ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde değerlendirdiler.

Ziyaret kapsamında Şht. Zeki Salih İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, Dörtyol İlkokulu, Vadili-İnönü İlkokulu, Gaziköy İlkokulu ve Değirmenlik İlkokulu’ndaki çalışmalar yerinde gözlemlendi.

Ziyaretler kapsamında Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif ile yüz yüze, Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler ile de telefoniyen görüşülerek belediye sınırları dahilinde olan okullarda yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Maviş, ziyaretlerinin amacının yapılan işleri yerinde görmek, güçlendirme için kullanılan malzemeler hakkında müteahhitlerden bilgi almak ve kamuoyunun ilgi önceliğini yeniden eğitime çekmek olduğunu kaydetti.

Maviş, güçlendirme çalışmalarının gerek kullanılan malzeme gerekse yeni ve hassas tekniklerle yapıldığını gözlemlediğinizde yapı işlerinin yavaş ilerlemesinin daha kolay anlaşılacağını ifade ederek, yine de bürokrasinin daha hızlı ve pratik çalışmadığı için eleştiriyi hak ettiğini vurguladı.

 

Maviş, bir buçuk ay sonra öğrencilerin okullara döneceğini, öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul personelinin güvenli binalara kavuşmasının öncelikleri olduğunu belirterek, daha çok okulun tamamlanabilmesi için yerinde gözlem ve denetimlere KTMMOB ile devam edeceklerini ifade etti.

Maviş, özellikle kullanım dışı binası olan okullardaki çalışmaların eğitim döneminin tamamını kapsayabileceğini belirterek, bu noktada Eğitim Bakanlığı’nın tasarruf arkasına saklanmadan okulların tüm ihtiyaçlarını tamamlanmasının takipçisi olacaklarını belirterek, öğrencilerin aleyhine herhangi bir güvenlik tehdidi oluşma ihtimali halinde okullardaki aileler ve öğretmenlerle eylemde olma kararını hali hazırda aldıklarını vurguladı.

Maviş, güçlendirme çalışmaları devam eden okullar ile de bilgi ve fotoğraflar paylaştı.

 

  • Şht. Zeki Salih İlkokulu’nda yıkım çalışmaları başladı.

 

  • Şht. Hüseyin Akil İlkokulu’nda güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

 

  • Vadili-İnönü İlkokulu’nda güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Değirmenlik İlkokulu’nda yeni bina neredeyse tamamlandı. Tarihi binadaki güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

 

  • Gaziköy İlkokulu’nda güçlendirme çalışması tamamlandı. Kullanım dışı olan binaların yıkımı bekleniyor.

 

  • Dörtyol İlkokulu’nda güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Kullanım dışı binaların yıkımı bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu