KıbrısManşet

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nden Taçoy’a destek!

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni ziyaret ederek vizyonunu ve projelerini paylaştı.
“ilk resmi ziyaretimi sizlere yapmak, buradan başlamak istedim” şeklinde konuşan Taçoy, “UBP sizin taşıdığınız ruhun devamı olarak nitelendirilir. Sizin yarattığınız güzelliklerin siyasi devamı olan UBP’nin genel başkanı olmak için yarışmak benim için çok büyük bir onurdur” dedi.


Mücahitlerin TMT çatısı altında vermiş oldukları varoluş mücadelesinin sonunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmuş olduğunun altını çizen Taçoy, devlete kavuşulmuş olunmasına rağmen hala ulaşılması gereken hedefler bulunduğunu söyledi.
Hasan Taçoy, UBP Genel Başkanı ve Başbakan olarak mücahitlerle yapacağı bir çok ortak proje bulunduğuna işaret ederek, “geleceğe yönelik adımları sizin tecrübelerinizle birlikte atmak arzusundayım” dedi.


UBP’nin Kıbrıs Türk Halkı’nı gerçek anlamda temsil eden bir siyasi yapı olduğunun altını çizen Taçoy, “UBP Genel Başkanlığı sorumluluklarıyla birlikte devlet demektir. Ben tüm bu sorumlulukların farkındayım ve KKTC’yi sizlerin de desteğiyle daha ileriye taşımak için adayım” ifadelerini kullandı.
Taçoy, “sevdam bir koltuk sevdası değildir. Koltuk sevdası olsaydı, 26 yıldır milletvekiliği yapmış birisi olarak bakanlık yapmaya devam ederdim. Ama artık belli bir noktaya gelmiş birisi olarak ülkenin bulunduğu durumun farkındayım. Verdiğim mücadele sadece bir başkanlık uğruna değildir. Bir kurtuluş mücadelesidir. Demokratik olarak elde edilmesi gereken tüm hakları elde için mücadele vermekteyim” dedi.
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar da, çıktığı yolda Taçoy’a başarılar dileyerek, UBP’nin devlete tam anlamıyla inanan tek parti olduğunu vurguladı.
Bayar, “işbirliğimiz her zaman mümkündür, yanınızda olduğumuzu peşinen belirtmek istiyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu