KıbrısManşet

Aysal: “KIB-TEK kurtulabilir ancak şu anda yürünen yol ile olmayacağı aşikardır”

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Seran Aysal, bugün olduğu gibi, bugünden sonra da; Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) dahil tüm kurumlarımızın yaşaması için mücadelenin merkezinde olmaya devam edeceklerini vurguladı.
Kurumlarımızı gözden çıkartarak, kurumlarımızdan vazgeçerek başarı sağlanamayacağını ifade eden Seran Aysal, “KIB-TEK kurtulabilir ancak şu anda yürünen yol ile olmayacağı aşikardır” dedi.
EL-SEN’İN ÇAĞRISINA GENİŞ KATILIM GÖSTERİLDİ
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN), Kıb-Tek Teknecik Elektrik Santrali’nin elektrik üretemez halinin yerinde görülmesi amacıyla 19 Ağustos Pazartesi sabahı santralin ana giriş kapısında toplanılması çağrısına, Meslek Örgütleri, Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar, Siyasi Partiler’den Başkan ve Yöneticiler ile duyarlı vatandaşlar geniş katılım gösterdi.
Bu bağlamda KTMMOB Genel Başkanı Seran Aysal, Birliğe bağlı Oda Başkanları, Yöneticiler ve Üyeler, Teknecik Elektrik Santrali’ne giderek, destek belirttiler.
Genel Başkan Seran Aysal, EL-SEN Başkanı Ahmet Tuğcu ve EL-SEN’in bağlı olduğu Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı burada birer konuşma gerçekleştirdiler.
AYSAL: “TÜM KURUMLARIMIZIN YAŞAMASI İÇİN MÜCADELENİN MERKEZİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Uzun bir süredir KIB-TEK ve üretilen enerji ile ilgili KTMMOB olarak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Aysal, bunlarla ilgili onlarca rapor, onlarca bildiri yayınladıklarını hatırlattı.
Seran Aysal; “Maalesef görüyoruz ki geldiğimiz durumda bunların hiçbiri neredeyse yapılmadığından dolayı bugün halkımız, halk sağlığı dahil olmak üzere, çevre sağlığı, üretim sorunu ve ekonomik kayıplar ile karşı karşıya kalmış durumdadır.
Biz bu noktada kurumlarımızı gözden çıkartarak, kurumlarımızdan vazgeçerek bunları başaramayacağız. Bizler ancak kurumlarımıza sahip çıkarak ama kurumlarımızı bu noktaya getirenleri de buralardan uzaklaştırarak bir çözüm bulabiliriz. Bu toplumun malı olan KIB-TEK ve benzeri tüm kurumların hayatlarını toplum faydasına sürdürmeye devam edebilir.
KTMMOB olarak bugün olduğu gibi, bugünden sonra da bu kurumun Kıbrıslı Türkleri öz varlığı olarak devam etmesi için elimizden gelen, gerek teknik, gerek toplumsal; her ne gerekirse o mücadelenin verilmesinde KIB-TEK dahil tüm kurumlarımızın yaşaması için mücadelenin merkezinde olmaya devam edeceğiz. KIB-TEK kurtulabilir ancak şu anda yürünen yol ile olmayacağı aşikardır” şeklinde konuştu.
TUĞCU: “KESİN ÇÖZÜM ÖZERK BİR KIB-TEK”
EL-SEN Başkanı Ahmet Tuğcu da konuşmasında, makinelerin temiz yakıtla çalıştığı bir geleceği garanti altına almadan, çevreci yatırım modellerinin hayata geçirilmeden ve kara dumanın kalkmadan kimseye rahat olmadığını ifade etti. “KIB-TEK yönetiminin alacağı kararları ve yapacağı tüm icraatları uzman denetim kadrosu tarafından izlensin” önerisinde bulunan Tuğcu, kesin çözümün özerk bir KIB-TEK olduğunu yineledi.
BIÇAKLI: “YATIRIM YAPILMADI, KATRAN GİBİ YAKIT ENJEKTÖRLERİ TIKADI VE MAKİNELER BOZULDU”
Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı da, kuruma yatırım yapılmadığını, katran gibi yakıtın enjektörleri tıkadığını ve makinelerin bozulduğunu, buna rağmen sabotaj iddiaları olduğunu kaydetti. Bıçaklı, “KIB-TEK’te gördüğünüz bu santraller kimsenin babasından miras kalmadı. Toplumun kuruş kuruş ödeyerek satın aldığı makinelerdir. KIB-TEK toplumun malıdır” dedi.
Genel Başkan Seran Aysal’ın konuşmasını izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu