KıbrısManşet

Bakanlık harekete geçti: Karpaz’daki trajik ölüm ve şiddet iddiaları araştırılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Bugün Kıbrıs‘ta yayımlanan ve geniş yankı uyandıran haberlerin ardından harekete geçti.

Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ayşemden Akın’a açıklamalarda bulunan Gardiyanoğlu, Arda’nın trajik ölümüyle ilgili Sosyal Hizmetler Dairesi’nden kapsamlı bir rapor talep ettiğini ve kapsamlı rapor hazır olur olmaz kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu.

Gardiyanoğlu, “Adalet arayışı I Pınar Taş devleti dava ediyor: Şiddete göz yuman kurumlar hesap verecek” başlıklı haberde yer alan iddiaların bilgisi dahilinde olduğunu belirterek, olayları yakından takip ettiğini vurguladı. Eğer varsa ihmali bulunan polis memurları hakkında da soruşturma başlatılması için girişimlerde bulunacaklarını açıklayan Bakan, “İhmali olan herkesin sorumluluğu araştırılacak ve gerekli adımlar atılacak,” dedi.

BAKANLIK AMİRİ KARPAZ’DA
Gardiyanoğlu, Bugün Kıbrıs‘ta yer alan “Sıra kimde? I Bir antrenör anlatıyor: Karpaz’da çocuklar şiddet kıskacında” başlıklı bir başka haber üzerine de ivedilikle harekete geçildiğini belirtti. Haberde adı geçen antrenörle temasa geçildiğini, Sosyal Hizmetler Dairesi gözetiminde ifade vermesi için polise çağrıldığını söyledi. Bakan, antrenörün aktardığı bilgiler doğrultusunda araştırmanın başlatıldığını ve bakanlık amirinin bugün Karpaz Karakolu’nda incelemeler yaptığını açıkladı. Gardiyanoğlu, bölgede konuyla ilgilenecek bir ekip oluşturulacağını ve verilen ifadelerin yakından takip edileceğini ifade etti.

Açıklamalarında basının konuya olan duyarlılığına da değinen Gardiyanoğlu, medyanın bu tür olaylara ışık tutma çabasına teşekkür etti.

BUGÜN KIBRIS

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu