BelediyelerKıbrısManşet

“Geri Dönüşüm Sokağı” projesi Gönyeli Alayköy Belediyesi işbirliğiyle hayata geçiyor

Uluslararası Inner Wheel 222. Bölge ile Gönyeli Alayköy Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen “Geri Dönüşüm Sokağı” projesi, Yenikent Bölgesi’nde dört sokağı kapsayacak şekilde başlıyor.

Projenin ilk etabı, Uluslararası Inner Wheel 222. Bölge’nin sivil büyüye yönelik sunduğu projenin Avrupa Birliği tarafından onaylanmasıyla finanse edilecek. Proje süresince belirlenen bölgede yaşayan hane sakinlerine geri dönüşüm ve ayrıştırma eğitimleri verilecek, çöp ayrıştırma alanları kurulacak. Ayrıca, geri dönüştürülebilir atıklar ile evsel atıkların ayrı ayrı toplanması sağlanacak.

Projenin amacı, özelde Yenikent, genelde ise ülke genelinde çöp ayrıştırma ve geri dönüşüm konularını bir yaşam biçimi haline getirmek. Ada ülkesi olmamız nedeniyle çöp kaynaklı çevre kirliliği her geçen gün artıyor ve yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Bu sorunun çözümü için bireysel çabaların önemli olduğu vurgulanıyor. Uluslararası Inner Wheel 222. Bölge olarak ada genelinde birçok çevre koruma projesi gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer, Gönyeli Alayköy Belediyesi gibi duyarlı belediyelerin artmasını ve bu tür projelerin yaygınlaşmasını temenni ettiklerini ifade ettiler.

Projenin ilk adımı, Uluslararası Inner Wheel 222. Bölge 2024-2025 Dönem Başkanı İmren Gürbaşar ile Gönyeli Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu’nun imzaladığı protokolle atıldı. Projenin yaygınlaşması ve çevre koruma bilincinin artırılması amacıyla çalışmaların devam edeceği belirtildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu