KıbrısManşet

UBP: “Davalarla ilgili basına yanlış bilgiler servis edildi”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Merkezi, bazı örgüt seçimlerine ilişkin basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Parti tarafından yapılan açıklamada, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen davaların sonuçlarına ilişkin kamuoyuna yanlış bilgi verildiği belirtildi.

UBP’nin açıklamasında, “Mahkemelik olan örgüt seçimlerinin iptal edildiği ve seçimlerin tüzüğe aykırı bulunduğu” yönündeki iddiaların doğru olmadığı vurgulandı. Mahkemenin bugün verdiği kararın sadece geçici bir ara emri olduğu belirtilerek, “Seçilen örgüt başkanlarının yetkilerini, davanın esası neticelenene kadar kullanamayacakları” açıklandı. Davaların henüz esasına girilmediği ve yargı sürecinin devam ettiği de ifade edildi.

Açıklamada, 21 Eylül 2024’te yapılacak olağan kurultayın, adı geçen örgüt seçimlerinden etkilenmeyeceği vurgulandı. Ayrıca, partinin kurultaya yönelik olarak itibarını zedelemeye çalışanlara cevabın, üyeler tarafından verileceği kaydedildi.

Parti yetkilileri, kurultay sonrası süreçte hiçbir üyenin mağdur edilmeyeceğini ve gerekli adımların atılacağını da duyurdu. UBP, 21 Eylül’de saat 10.00’da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek demokrasi şölenine tüm üyelerini ve halkı davet etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu