Kıbrıs

Nüfusunun çoğu Müslüman olan şehrin belediye başkanı Trump’ı desteklediğini açıkladı

p> 

Washington, 23 Eylül 24 (TAK): Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) nüfusu Müslüman ağırlıklı olan tek şehir Hamtramck’ın Belediye Başkanı Ameer Ghalib, 5 Kasım’daki seçimlerde Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı desteklediğini açıkladı.

Ghalib, pazar günü akşam saatlerinde Facebook hesabında yaptığı paylaşımda, “Başkan Trump ve ben her konuda aynı fikirde olmayabiliriz, ancak onun ilkeli biri olduğunu biliyorum” diyerek, “Sonuç ne olursa olsun kararımdan pişman olmayacağım ve sonuçlarıyla yüzleşmeye hazırım” ifadelerini kullandı.

Ghalib, “Bu ve diğer birçok nedenden dolayı, eski ve umarım Amerika Birleşik Devletleri’nin bir sonraki başkanı Donald Trump’a desteğimi duyuruyorum.” diye ekledi.

Paylaşım Facebook’ta pek çok kişi tarafından yeniden gönderilirken, Trump da Ghalib’in sözlerinin ekran görüntüsünü Truth Social hesabında paylaştı.

Trump, ilk başkanlık döneminde Müslümanlara yönelik uygulamaları sebebiyle çok eleştirilmişti. Özellikle göreve geldikten bir hafta sonra bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarına yönelik giriş yasağı getirmesi uluslararası kamuoyunda tepki toplamıştı.

Cumhuriyetçi Başkan; Irak, Suriye, Yemen, İran, Sudan, Somali ve Libyalı mültecilerin Amerika’ya girişine ilk etapta 120 günlük yasak getirmiş, Suriye’den daha sonra alınacak sığınmacıların ise Hristiyan olmasına öncelik tanınacağını belirtmişti.

(Euronews/AN/FEZ)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu