KıbrısManşet

Baybars: Hukuksuzluklar yüzünden yaratılan bu kaos derhal bitirilmeli

Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, Meclis Başkanlığı seçim sürecinde yaşanan hukuksuzluk ve siyasi çıkar temelli krizleri eleştirerek, bu durumun ülkenin demokratik yapısına ciddi bir zarar verdiğini belirtti.

Baybars, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Meclisin çalışamaz hale getirildiğini, siyasi çatışmaların ve kaosun tırmandırıldığını ifade etti. İktidarın ülke çıkarları yerine siyasi hesapları öncelediğini belirten Baybars, bu hukuksuz uygulamaların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Baybars’ın açıklaması şöyle:

Kişisel siyasi makam ve hesapları yüzünden son günlerde Meclisimizde yaşanan başkanlık seçimi krizleri, ülkemizin demokratik yapısına gölge düşürmekte ve hukuk devleti anlayışımıza derin bir darbe vurmaktadır.
Halkın iradesinin temsil edildiği en üst makam olan Meclisimiz, İktidarın, ülkesel değil siyasi çıkarları önceleyerek ortaya koyduğu hukuksuz uygulamalar yüzünden, çalışamaz duruma getirilmekte, yaşananlar siyasi çatışmaları ve kaosu tırmandırmaktadır.
Bu noktada, Mecliste yaşanan hukuksuzlukları kesinlikle kabul edilemez buluyor ve demokrasimizin temel ilkelerine aykırı olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Hukuksuzluklar yüzünden yaratılan bu kaos derhal bitirilmeli, meclis asli görevi olan yasama faaliyetlerine hemen dönmelidir.
Bu nedenle, ülkenin ve halkın menfaatleri için İktidarı hukuksuz uygulamaları derhal sonlandırmaya, yapılan itirazları ciddiyetle değerlendirmeye ve tüm kesimlerin meşruluğunu kabul edeceği bir zeminin yeniden oluşmasını sağlamaya çağırıyorum. Meclisin faal olmadığı bir ortamda demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesi, ülkenin önünü açacak yasaların hayata geçmesi veya meclisteki iradenin yenilenmesi kararının alınması dahi mümkün olmayacaktır.
Unutulmamalıdır ki, demokrasi bir kazanım değildir. Demokrasi yaşatılması için sürekli mücadele gerektiren bir süreçtir. Yaratılan hukuksuzluklara karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi, her daim hukukun ve demokrasinin yanında yer alacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu