KıbrısManşet

Cumhuriyet Meclisi bugün toplanıyor!

Cumhuriyet Meclisi bugün yeniden toplanıyor. Başkan seçimi sonrasında araya giden Meclis’te seçimlerin devam edip etmeyeceği merak konusu…

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün toplanıyor.  Toplantı, saat 10.00’da başlayacak. Bir önceki toplantıda Meclis Başkan Seçimi yapılmış, Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt Milletvekili Ziya Öztürkler 5 turun sonunda 26 onay, 23 ret sonucuyla başkan seçilmişti.

Ancak Öztürkler’e onay verilen 3 pusulada çift mühür olması nedeniyle Cumhuriyetçi Türk Partisi seçime itiraz etmiş, Öztürkler’in başkanlığının geçerli olmadığını iddia etmişti.

CTP’den yapılan açıklamada Öztürkler’in Meclis’i açma girişimi yapması durumunda Meclis salonuna girilmeyeceği ifade edilmişti.

KIBRIS’ın UBP’li kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Ziya Öztürkler Meclis’i açacak ve Başkanlık Divanı seçimine devam edilecek. Ancak bunun için CTP’nin Meclis Başkan Yardımcılığı’na aday göstermesi gerekiyor. CTP meclise girmeyeceğini açıklamasından dolayı bugünkü Genel Kurulun nasıl devam edeceği merak konusu.

UBP’liler CTP’nin aday göstermemesi durumuna karşı B ve C planlarının hazır olduğundan bahsederken, bu planların ne olduğu konusunda ser verip sır vermiyor.

CTP grup toplantısı yapacak

Öte yandan KIBRIS muhabiri CTP’li kaynaklarla da görüştü. CTP’nin Öztürkler’in açacağı meclis oturumunda yer almayacakları konusunda net bir duruş varken, yine de Meclis’in açılıp seçime geçilmesi olasılığının nasıl engelleneceği konusunda düşünceler var. CTP milletvekillerinin bugün saat 09.00’da grup toplantısı yapacağı ve yol haritasını belirleyeceği öğrenildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu