Kıbrıs

İktisadi Düşünce Sempozyumu gerçekleşiyor

Türkiye merkezli olarak, 10 farklı ülkeden akademisyenin desteğiyle kurulan İktisadi Düşünce Araştırmaları Platformu (RePEcT)nun düzenlediği ve 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “International Symposium on Economic Thougt-ISET 2021” isimli sempozyumda; tartışmasız alanlarında öncü ve 2’si Nobel ödüllü, 16 konuşmacı ile 26 tanınmış akademisyenin katıldığı özel oturumlar ve kabul edilen diğer bildiriler yer alacaktır.

Sempozyum organizasyonu, bu komiteye dahil olan; Derviş KIRIKKALELİİktisadi Düşünce Sempozyumu KKTC’den ve 11 farklı ülkeden, akademisyenler tarafından gerçekleştirilmektedir.

Konuşmacılar arasında, alfabetik sırayla;

Kerem ALKİN (Türkiye OECD Daimi Temsilcisi)

Mehmet ASUTAY (Durham Üniversitesi)

Robert John AUMANN, (Hebrew Üniversitesi, 2005 Nobel İktisat Ödülü)

Peter Joseph BOETTKE (George Mason Üniversitesi)

Wolfram ELSNER (Bremen Üniversitesi)

Ercan EREN (Yıldız Teknik Üniversitesi)

Carmelo FERLİTO (Center for Market Education Başkanı)

Dennis O. FLYNN (Pacific Tarih Araştırmaları)

Daniel M. HAUSMAN (Rutgers Üniversitesi)

Deirdre Nansen McClOSKEY (Chicago Illinois Üniversitesi)

Malcolm C. SAWYER (Leeds Üniversitesi)

Stefano SIVIERO (Bank of ITALY)

Lord Robert SKIDELSKY (Warwick Üniversitesi)

Vernon L. SMITH (Chapman Üniversitesi, 2002 Nobel İktisat Ödülü)

Yanis VAROUFAKIS (Atina Üniversitesi)

Linda YUEH (Oxford Üniversitesi) ile,

IMF, Beyaz Saray, Karadağ Merkez Bankası’ndan akademisyen danışmanlar yer alacaktır.

Sempozyum Başkanı Gerald Friedman

II. Sempozyum’un başkanlığını Amerikalı tanınmış iktisat profesörü Gerald Friedman üstlenmiştir.

60 Ülke, 25 Destekçi Kurum

Türkiye dahil, 60 kadar ülkeden katılımcının yer aldığı Sempozyuma toplam 25 uluslar arası kurum ve kuruluş (6 Türk, 10 yabancı üniversite ile çeşitli kurumlar) tarafından destek verilmekte, var olan ilgi ve destek gittikçe artmaya devam etmektedir.

Sempozyumun Hedefleri/Sempozyum Bir PR Projesidir

Bu Sempozyum aynı zamanda ideal olarak; Türkiye’nin teorik ve uygulamalı iktisat alanındaki ilgisini ortaya çıkarmak ve göstermek için planlanmış bir PR projesidir.

Bu amaçla,  alanında uzman akademisyenlerin iktisadi düşünceyi, teori, tarih, sosyoloji, felsefe, metodoloji ve politika aracılığıyla sunmalarını, tartışmalarına ve geçmişten günümüze tarih içerisindeki yerini incelenmelerine imkan vermektedir.

Oturumlar Youtube Kanalında

Oturumları takip etmek isteyen kişi/kurumlar “The Research Platform on Economic Thought” YouTube kanalından erişim sınırlaması olmadan takip edebileceklerdir.

Sempozyumu İktisadi Düşünce Araştırmaları Platformu (RePEcT) düzenliyor

Sempozyum’u Türkiye merkezli olarak, Prof. Dr. Rahmi Deniz ÖZBAY, Doç. Dr. Sema YILMAZ GENÇ ve arkadaşları tarafından 2020 yılında kurulan İktisadi Düşünce Araştırma Platformu (RePEcT) düzenlemektedir. Bu akademik platform; iktisadi düşünceye akademik ilgi duyan araştırmacılar arasında bilimsel ve sosyal işbirliğini artırmayı, uluslararası düzeyde akademik işbirliği sağlamayı ve özellikle gençlere yönelik bir buluşma ortamı oluşturarak bu disipline katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Şu anda 200’e yakın üyesi bulunmaktadır.

Birinci Sempozyum Prof. Dr. Sabri Orman’a ithaf edildi

İktisadi Düşünce Araştırmaları Platformu (RePEcT) koymuş olduğu ideallerin ilk adımını 28-29-30 Kasım 2020 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası İktisadi Düşünce Sempozyumu (ISET) 2020 ile hayata geçirmiştir. ISET-2020, 11 Haziran 2020 tarihinde aramızdan ayrılan iktisat tarihçisi Prof. Dr. Sabri Orman’a ithaf edilmiş, anılmasının yanı sıra, kendisinin ve eserlerinin uluslararası tanınırlığını arttırmayı hedeflemiştir.

Birinci Sempozyum’da tartışılan konular

Alanlarında son derece saygın dünyaca tanınan 10 iktisatçının konuşmacı olarak katıldığı ilk sempozyumda toplamda 100’den fazla bildiri sunulmuştur. Bunlar arasında, İslam iktisadı konularının tartışıldığı üç özel Sabri Orman oturumunun yanı sıra; Merkez Bankaları (6 farklı ülke Merkez Bankasından katılımla), Çevre ve İktisat, Sürdürülebilir İktisat, Girişimcilik vb. gibi oturum başlıkları sayılabilir.

Sempozyum Organizasyon Komitesi ve 11 Farklı Ülkeden Destek

Sempozyum organizasyonu, bu komiteye dahil olan; Hindistan, Polonya, İngiltere, Brezilya, KKTC, Portekiz, Azerbaycan, Rusya, İtalya, Fransa ve Türkiye ile 11 farklı ülkeden, aşağıda isimleri yazılı akademisyenler tarafından gerçekleştirilmektedir.

Meenu BHARDWAJ (Hindistan)

Rui Alexandre CASTANHO (Polonya)

Plamen IVANOV (İngiltere)

Pedro Dos Santos Portugal JUNIOR  (Brezilya)

Derviş KIRIKKALELİ (KKTC)

Sérgio António Neves LOUSADA (Portekiz)

Vasila MOHSUMOVA (Azerbaycan)

Ayhan ORHAN (Türkiye)

Eduard PATRAKOV  (Rusya)

Fabrício Pelloso PIURCOSKY (Brezilya)

Özgür Bayram SOYLU (Türkiye)

Hassan SYED (İtalya)

Guillaume VALLET (Fransa)

Sempozyum ve düzenleyen organizasyon hakkında detaylı bilgilere www.repect.org adresinden ulaşılabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu