KıbrısManşet

Redif: İşçilerin ihtiyaçları karşılandı

 

Cypfruvex İşletmecilik Ltd. Genel Müdürü Cemal Redif, yönetim kurulu üyeleri ve kurumun avukatı, basında yer alan işçi kampı haberlerine ilişkin olarak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Redif, kurumun işçilere yönelik tüm sorumluluklarını eksiksiz yerine getirdiğini vurguladı.

Redif, “Yönetim olarak her an, her dakika bu konuyu takip ediyoruz. Ancak bazı çevreler konuyu tek taraflı ele alarak dramatize etmeye çalıştı. İşçiler adaya gelmeden önce  ve sonrasında da ihtiyaçları karşılandı ve bu harcamaların belgeleri elimizde. Cypfruvex olarak geçmişte işçilere tüm hak ettikleri ödemeler yaptık ve hiç kimsenin kurumdan alacağı kalmamıştır” dedi.

İşçilerin adaya getirildiği Nisan ayından itibaren tüm maaşlarının ödendiğini belirten Redif, sadece Temmuz  ayına ait 15 günlük bir ödemenin, işçilerin kontrol altında tutulabilmesi için bekletildiğini söyledi.  Redif açıklamasında işçilere haftalık olarak yiyecek ve içecek temini yapıldığını ve bu işlemlerin faturalı olduğunu kaydetti.

“İŞÇİLERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANDI”

Redif, işçilerin adaya gelme sürecinde kurum olarak devletle iş birliği içinde olduklarını belirterek, “Eğer ürün dalında kalsaydı, devletin ödeyeceği ekstra maliyet 250 milyon TL olacaktı. Cypfruvex, bu sorumluluğu üstlenerek 22 bin ton ekstra ürün hasat etti ve üreticinin ürünlerini dalında bırakmadı” dedi. Ancak hasadın planlanan tarihten önce tamamlanmasıyla birlikte işçilerin erken işsiz kaldığını ve bu süreçte onların ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

“YASAL SÜREÇLERE UYGUN HAREKET ETTİK”

İşçilerin çalışma izinlerinin yasal prosedürlere uygun şekilde çıkarıldığını vurgulayan Redif, “8.000 Euro meselesi” ile ilgili yanlış anlaşılmaların tercüme hatalarından kaynaklandığını  vurguladı. İşçilerin para birimlerinin Euro’ya çevrilmesi sırasında yanlış anlamalar olabileceğini belirterek, tüm işlemlerin yasal olduğunu ve müteahhitler birliği ile iş birliği içinde hareket ettiklerini söyledi.

“KÜLTÜREL FARKLILIKLARI DEĞİŞTİREMEYİZ”

Toplantıda, işçilerin yaşam tarzlarına ilişkin eleştirileri de yanıtlayan Redif, her ülkenin farklı kültürel yapıları olduğunu ve bu durumun kurum tarafından değiştirilemeyeceğini söyleyerek, işçilerin barınma koşulları ve diğer ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılandığını, ancak yaşanan bazı olumsuzlukların kurumun suçu olmadığını belirtti.

“HERKESİN PARASINI ÖDEDİK VE YASAL SÜREÇLERİ TAKİP EDİYORUZ”*

Redif, tüm işçilerin hak ettikleri ücretlerin ödendiğini ve ödenmeye devam edeceğini vurguladı. İşçilerin pasaportlarına el konulmadığını, yasal sürecin tamamlanmasının ardından ülkelerine dönebileceklerini söyledi. Ayrıca, işçilere yönelik basında çıkan olumsuz haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve kurumun tüm yasal gereklilikleri yerine getirdiğini belirtti.

Redif açıklamasının sonunda, bu süreçte kurumun ve yönetim kurulunun üreticiler ve toplum için büyük fedakarlıklar yaptığını, ancak yapılan iyi işlerin birkaç dakika içinde kötülenmesine üzüldüklerini ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu